Tekst in de eerste foto (bovenaan de pagina)

Dutch design en Europees fabricaat

Een passie voor hout, een passie voor design en meer dan tevreden klanten. Daar staat WOODlife Flooring voor.Onderstaande tekst in tekstblok verdeeld in drie kolommen

WOODlife creëert en produceert luxe houten vloeren: mooi, innovatief, betrouwbaar en duurzaam. In Nederland worden de vloeren ontwikkeld en vanuit hier vindt ook de verkoop plaats. In de eigen fabriek in Litouwen wordt dat Dutch design omgezet in een tastbaar product: houten vloeren van WOODlife.

Levenslang

WOODlife ontwikkelt en produceert multiplanken van eiken, essen en Douglas uit Europa, Amerikaans walnoten en Hollandse iep. Wij draaien onze hand niet om voor een maatje meer: planken met een breedte van 30 cm en een lengte van 4 meter zijn mogelijk. Onze multiplanken zijn zeer stabiel en duurzaam en gaan een leven lang mee, zelfs in de meest extreme klimaten en op vloerverwarming of -koeling. Het geheim daarvan zit hem in de manier waarop wij onze vloeren produceren. We zijn trots op dat vakmanschap.

Partners

Uiteraard streeft WOODlife naar meer dan tevreden klanten. In plaats van ‘klanten’ spreken we trouwens liever van ‘partners’. Persoonlijk contact, korte lijnen en transparante communicatie zijn voor ons belangrijke uitgangspunten. Als middelgrote speler op de markt, denken we graag in een vroeg stadium met u mee om zo elk project perfect te laten verlopen.

Smaken verschillen

Met een houten vloer haalt u sfeer in huis. Die sfeer moet natuurlijk wel passen bij de uitstraling die u wenst: minimalistisch, klassiek, tijdloos of juist een tikje rauw. Met WOODlife kan dat. Al onze vloeren zijn leverbaar in verschillende kwaliteitssorteringen - van super strak tot rustiek – en in meer dan 30 verschillende kleuren. Die afwerking kan met hardwaxolie, waarvan machinaal twee lagen worden aangebracht, maar ook lakken of vernissen is mogelijk. Als het gaat om bewerking van de vloer zijn er talloze opties: een gezaagd oppervlak, structuur borstelen, (diep) roken, logen, verouderen, patineren en bijvoorbeeld hand schaven. Zo vindt u altijd de vloer die bij u past.

Wereldwijd

Al ruim tien jaar ligt WOODlife bij klanten over de hele wereld. In alle sectoren - retail, commercieel, residentieel en hospitality - genieten mensen dagelijks van onze vloeren, variërend van musea, theaters tot banken en van hotels, restaurants tot luxe woningen.Onderstaande tekst onderaan de pagina in twee kolommen

‘Techniek, vakmanschap en creativiteit komen mooi samen’

Ze kunnen rustig als houtfreaks worden bestempeld, Thomas van Lieshout en Stefan Verhagen. De eigenaren van WOODlife, oude studiemaatjes, zitten al hun hele leven in het hout. Stefan heeft een achtergrond als bosbouwkundig engineer en Thomas is al zo lang als hij zich kan herinneren werkzaam in de houtverwerkende industrie. ‘Een jaar of tien geleden kregen we de kans om een vloerenfabriek in Litouwen te kopen. Nou ja, meer dan een verouderde, bijna failliete boedel was het niet’, zegt Stefan. ‘Maar we kenden de mensen en geloofden in hun vakkundigheid. We hebben de zaak nieuw leven ingeblazen en stapje voor stapje opgebouwd. Nu staat er een moderne fabriek waar vakmanschap en hightech hand in hand gaan.’

Naast passie voor hout en techniek, hebben de heren ook altijd al iets gehad met design, interieur en ontwerp. ‘Die interesses laten zich perfect combineren in een product als een houten vloer. De combinatie van werken met een natuurlijk product, het verkennen van de technische grenzen daarvan, de inzet van techniek bij de productie en het ambachtelijke, creatieve aspect bij de afwerking van onze vloeren spreekt ons aan’, aldus Stefan en Thomas.

De kracht van WOODlife is dat het bedrijf naast een standaard assortiment, constant op zoek is naar nieuwe toepassingen en het een hoge mate van flexibiliteit heeft. ‘We hebben niets met massaproductie en eenheidsworst. We geloven des te meer in maatwerk en individuele wensen. We denken graag met onze klanten mee als het gaat om het ontwerpen van bijzondere en innovatieve vloeren.’ Inmiddels heeft WOODlife wereldwijd veel ervaring opgedaan, onder andere in de projectwereld. ‘Maar ook de particuliere klant is bij ons meer dan welkom. WOODlife wil iedereen laten genieten van een duurzame en prachtige houten vloer’.

Sluiten
WOODlife

Op dit moment is onze website in ontwikkeling. Naar verwachting is de website
over enkele weken beschikbaar. Onze excuses voor het ongemak.

In de tussentijd kunt u onze nieuwe brochure downloaden.
Ingeval van vragen of opmerkingen, kunt u contact met ons opnemen.

Het WOODlife-team