Projectvloeren

Bij het inrichten van een gebouw kiezen designers vaak voor mozaïekparket. Mozaïekparket is vanwege de slijtvastheid en sterkte uiterst geschikt voor projectvloeren; denk bijvoorbeeld aan openbare gebouwen, vliegvelden of restaurants. Ons mozaïekparket is in verschillende houtsoorten – eiken, essen, beuken, walnoten – en in verschillende sorteringen verkrijgbaar.

Mozaïekparket

De basis van mozaïekparket is een massief houten strookje, ‘fries’ in jargon. Van deze strookjes worden matjes gemaakt die vervolgens in een bepaald patroon worden gelegd. Bij het dambordpatroon worden de matjes om en om haaks tegen elkaar gelegd.

Parallelverband

Een variant op het dambordpatroon is het parallelverband: de houten strookjes worden achterelkaar gelegd.

Steenverband

Bij het steenverband (ook wel ‘Engels verband‘) overlappen de afzonderlijke rijen blokjes elkaar in de lengterichting.

Hoogkantparket

Hoogkantparket is een variant op het mozaïekparket. Hierbij worden de friezen op hun kant gezet.

Kopshout

Ook een vloer van kopshout eiken is zeer duurzaam en slijtvast. Bij een kopshout vloer wordt de stam dwars gezaagd en niet zoals bij de meeste vloeren in de lengterichting. Door dwars te zagen zijn de jaarringen van de stam in ieder blokje zichtbaar. Dat geeft de vloer een warm en natuurlijk uiterlijk.

Onze blokjesvloer gaat makkelijk 100 jaar mee. Kopshout is veel sterker en veel beter bestand tegen druk dan in de lengterichting gezaagde planken. Bovendien werkt kopshout geluidsisolerend: geluidstrillingen worden door de rechtopstaande houtvezels geabsorbeerd. Een prima oplossing dus voor ruimtes waar veel mensen komen.

Sluiten
WOODlife

Op dit moment is onze website in ontwikkeling. Naar verwachting is de website
over enkele weken beschikbaar. Onze excuses voor het ongemak.

In de tussentijd kunt u onze nieuwe brochure downloaden.
Ingeval van vragen of opmerkingen, kunt u contact met ons opnemen.

Het WOODlife-team