Duurzaamheid

v5/Woodlife duurzaamheid.png

Zuinig op onze planeet - duurzaamheid en veiligheid

Wij vinden het vanzelfsprekend dat we verantwoord omgaan met onze grondstoffen. We hebben tenslotte maar één aarde. Ook de veiligheid van onze vloeren staat bij WOODlife hoog in het vaandel. Net als trouwens het laten participeren van mensen in onze maatschappij.

Verantwoorde grondstoffen

Al onze grondstoffen komen uit verantwoord beheerde bossen. Geen probleem dus om vloeren te leveren die het FSC-keurmerk dragen.

Verantwoord gebruik

Natuurlijk, steeds opnieuw bruikbaar en C02-neutraal: hout is fantastisch. Door de toenemende vraag naar eiken neemt de druk op grondstoffen echter toe. In vergelijking met massieve eiken vloeren is er een voor multiplanken tot vier keer minder eiken nodig. En ook multiplanken gaan een leven lang mee: bij een dikte van 21 mm is 5 tot 6 keer schuren mogelijk. En over verantwoord produceren gesproken: wij verwarmen onze fabriek met zaagsel dat vrijkomt bij het zagen van planken. En ‘afval’ dat overblijft krijgt bij WOODlife een tweede leven in de vorm van plinten en accessoires.

100% veilig

De multiplanken van WOODlife dragen het label 'Excellent' volgens BREAAM. Dat betekent dat onze producten glansrijk zijn geslaagd als het gaat om de aanwezigheid van vluchtige stoffen (VOC's) en formaldehyde in houten vloeren. Wat getallen op een rijtje:

  • De Europese E1-norm staat 0,15 mg/m3 formaldehyde toe
  • Volgens de Californische CARB Phase 2 mag dit maximaal 0,06 mg/m3 zijn
  • De Franse A+ schrijft voor dat het gehalte formaldehyde lager moet zijn dan 0,01 mg/m3. Binnen Europa is A+ daarmee de strengste norm
  • De vloeren van WOODlife bevatten 0,0054 mg/m3 formaldehyde. Dit is getest door Eurofins.

Meedoen in de samenleving

De vakmensen van WOODlife maken onze vloeren. Letterlijk en figuurlijk. Daaronder zijn ook mensen die een afstand tot de arbeidsmarkt hebben. Wij zien het als verantwoord ondernemen om deze mensen werkervaring te laten opdoen. Ook zij verdienen tenslotte een plaats in de samenleving en de kans om iets moois te maken.

Sluiten
WOODlife

Op dit moment is onze website in ontwikkeling. Naar verwachting is de website
over enkele weken beschikbaar. Onze excuses voor het ongemak.

In de tussentijd kunt u onze nieuwe brochure downloaden.
Ingeval van vragen of opmerkingen, kunt u contact met ons opnemen.

Het WOODlife-team